BARTÓK-ASZTROLÓGIA - ELVONULÁS
Esemény

SZELLEMI ÚTRAVALÓ – Kétnapos elvonulás

SZELLEMI ÚTRAVALÓ

2022. augusztus 27-28-án, szombat-vasárnap.


Az elvonuláson a főszerep a meditációé lesz. Elmélet, gyakorlat; tudás és tapasztalás egyensúlyának szemelőtt tartásával. Semmiképp nem tanfolyamot szeretnénk tartani, aminek a végén felkerülhet egy újabb trófea a falra. A szellemi úton járóknak szeretnénk segítséget adni abban, hogy tapasztalásokat szerezhessenek, hogy technikákat próbálhassanak ki, hogy megtapasztalhassák az elme állapotainak tudatos megváltoztatását.
Az elvonulás eseményei tapasztalást nyújthatnak a résztvevők számára a test és tudat, valamint a figyelem és tudat egymásra gyakorolt hatásairól. A cél, főleg a megtapasztalás és az, hogy olyan szellemi csomaggal térhessen haza a résztvevő, amely hosszú éveken keresztül hasznos ÚTRAVALÓja lesz belső útján.”

Egy gondolat, az elvonulásról:
Egy ember szellemi útján, kulcsfontosságú az „emberi szabad akarat” kérdésének megvizsgálását. Úgy hiszem, az emberi szabad akarat legjobban, a nézőpont szabad megválasztásában tapasztalható meg. Ehhez azonban képesnek kell lennünk kilépni berögzült álláspontjainkból, felszabadulni szokásaink fogságából, hogy mi magunk tudjuk az aktuális nézőpontunkat megfelelő helyzetbe állítani, ne pedig szokásaink rabjaként, csupán „ösztönösen” ragáljunk a ránk ható eseményekre. Ez a szabad nézőpont választás hoz igazi szabadságot, tartást, önértékelést, ezzel pedig biztonságérzetet. Mindehhez azonban elengedhetetlen a tudatunk állapotának tudatosítása, majd tudatunk „edzése” által, az állapot tudatos megválasztása. Ez a szellemi út és ennek „eszköze”, a meditáció.


A mai világban hatalmas szükségünk van minderre. És egyre nagyobb szükségünk lesz. Ez a szükség hívta életre az „ÚTRAVALÓ meditációs esték”-et, amit minden páros hét csütörtökén tartok, és ezért született a „SZELLEMI ÚTRAVALÓ – KÉTNAPOS ELVONULÁS” is . Ide várok mindenkit, aki valóban tenni szeretne önmagáért és „minden érző lényért.

A kétnapos elvonulás várható napirendje:
2022. augusztus 27. szombat:
• 9-10 óra: Érkezés a helyszínre, szállás elfoglalása
• 10 óra: Tudás és tapasztalás (előadás, meditáció)
• 12 óra : Ebéd és pihenő
• 14 óra : Tudás és tapasztalás (előadás, meditáció)
• Szünet, pihenés, beszélgetés
• 17 óra: Tudás és tapasztalás (előadás, meditáció)
• 19 óra : Vacsora
• 20 óra : Beszélgessünk
2022. augusztus 28. vasárnap:
• 7 óra: Reggeli
• 8 óra : Tudás és tapasztalás (előadás, meditáció)
• Szünet, pihenés, beszélgetés
• 10 óra: Tudás és tapasztalás (előadás, meditáció)
• 12 óra : Ebéd és pihenő
• 14 óra: Tudás és tapasztalás (előadás, meditáció)
• 16 óra : Zárás

Az elvonuláshoz nem szükséges semmilyen spirituális, ezoterikus, vallási vagy meditációs előképzettség, tudás. Sőt, az a „szerencsésebb”, aki tiszta” fejjel” tud érkezni. Nem valamilyen vallási vagy spirituális irányzat, tanrendszer vagy hitrendszer felé „utazunk” ebben a két napban, hanem befelé, önmagunk felé. Mindenki ön-maga felé. Egy békés, nyugodt, stabil, tiszta tudat felé. Mert ilyennel bizony mindenki „rendelkezik”.


Az elvonulásra érdemes már az előtte lévő napokban készülni. Be lehet iktatni böjtös, hús és erős fűszerektől, alkoholtól, serkentő szerektől mentes napokat.


A kétnapos elvonuláson négy étkezés biztosítunk: szombaton ebéd, vacsora, vasárnap reggeli és ebéd. Az ételek az alkalomhoz megfelelően vegetáriánus, könnyű ételek lesznek. Inni főleg vizet és gyógynövényekből készült teát kínálunk és javaslunk.
Nem javasoljuk nehéz, megterhelő ételek, valamint serkentő vagy bódító italok, szerek fogyasztását. Ajánlott kerülni az erős illatszerek használatát, ékszerek vagy kirívó öltözet viselését.
Az elvonuláson mindenki saját felelősségére vesz részt.
A kétnapos elvonulás költsége 30.000 Ft-ba kerül, ami tartalmazza a szállást, az étkezéseket és a gyakorlatokat!
A helyszín: szervezés alatt, de ami biztos: Heves megyében, Egertől maximum 30 km-es körzetben leszünk. Ezekről a részletekről a jelentkezőket e-mailben tájékoztatjuk.
Az elvonulásra hozz magaddal, kényelmes ruhát, tisztálkodó szereket, ülőpárnát, plédet, könnyű takarót, jógamatracot vagy amit már megszoktál a meditációid során. A fizikai test megfelelő kényelmét, ez által nyugalmát, ajánlott biztosítani.


Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 10.


A jelentkezésedet e-mail-ben várom/ név és számlázási cím/:

uton@bartokbela.hu

Maximális létszám: 20 fő

Szeretettel várunk: Bartók Béla és Viszlay Anita