MEDITÁLÓ DÉLEŐTT
Esemény

MEDITÁLÓ DÉLELŐTT – 2024.03.09.

Az esemény, az „ÚRTAVALÓ meditációs esték” gyakorlóinak felvetéséből született, miszerint jó lenne egy olyan meditációs gyakorlat, ahol több időt engedünk magunknak a lecsendesedés és önmegismerés tapasztalásának útján. Az ÚRTAVALÓ 30-40 perces üléseit, bővítsük ki 60 perc fölé és esetleg némi mozgás után, tegyünk erre még egy próbát.

Kintről nézve, ez talán teljesítmény-túrának hathat, azonban erről szó nincs. Az elme elcsendesedése egy folyamat, ahol van értelme az időről is beszélni. Egy pár gondolat, hogy egy hosszabb gyakorlat, miben hozhat segítő tapasztalásokat:

  • Rátalálni a legmegfelelőbb testtartásra. Mivel egy meditációban az tudat első számú megélési „területe” a test, így sokat segít ha rátalálunk egy olyan ülő helyzetre, ahol a törzs egyenessége megőrizhető a test ellazítása mellett. Egy 20-40 perces gyakorlatban a testi érzetek még könnyebben átléphetők. Azonban egy hosszabb időszak, már képes ezeket az érzeteket kihangsúlyozni.
  • Remek lehetőség hogy belássunk a felvett szerepünk mögé. Az mögé a kép mögé, amit a tükörre festettünk önmagunkról. Ezzel segítve a valódi én mélyebb megismerését. Megismerhetjük pl. elutasító gondolatainkat, amelyek a hétköznapokban távol tartják tőlünk a pillanatok tudatos megélését.
  • Megismerkedhetünk restségünkkel vagy nyughatatlanságunkkal. Érdekes élmény, amikor megszólal bennünk a „na akkor nekem ennyi elég is” énkép. Hogyan fogunk hozzá viszonyulni?
  • De felébredhet az emberi természet egyik alapköve, a kétség is. „Tényleg kell ez nekem?”

A valódi küzdelem mindig is bennünk fog zajlani a démonjaink ellen. Az igazi győzelem pedig ez a belső győzelem. Azonban itt nincs dicsfény és üdvrivalgás, nem fognak gratulálni az ismerősök. Magunkban állunk. Mégis, ez a legnagyobb győzelem, amit egy életben átélhetünk. Ez az a győzelem, ami valóban felemel, tökéletesen jó változásokat hoz mindenkinek és nincs vesztese. Önbecsülést ad és segít emelt fővel, büszkén (egészségesen büszkén), magabiztosan élni az életet.

A MEDITÁLÓ DÉLELŐTT időpontja:

2024.03.09. 8:00-13:00

helyszín: Csörgő Tamás kezelője
Eger, Bóta Irodaház 4/2

Jelentkezés: uton@bartokbela.hu